0
Answered

Migrating Event Broker from Production to UAT

Chris Cox 4 weeks ago • updated 3 weeks ago 7

I am trying to use production EB configuration to restore UAT for a customer.  I have followed the instructions on Voice for migrating between environments which is essentially to install a fresh EB and then copy the Extensibility files across, modifying as required to match the new environment.  When I do this though, whilst the service will start the web site http://localhost:80 is unavailable.  The version in production is 4.0.0.RTM matching the version deployed in UAT.

Answer

Answer
Answered

Hey Chris,

Investigating your config has shown that the customer is hosting the UI through IIS.

To replicate production, follow the instructions at the link below for configuring the product with IIS:

https://voice.unifysolutions.net/knowledge-bases/8/articles/2722-configuring-unifynow-for-use-with-iis


If you wish to use the embedded web server, follow the instructions at the link below, noting that the embedded web server is deprecated as of UNIFYNow version 4.x:

https://voice.unifysolutions.net/knowledge-bases/8/articles/2721-configuring-unifynow-for-use-with-embedded-web-server


Answer
Answered

Hey Chris,

Investigating your config has shown that the customer is hosting the UI through IIS.

To replicate production, follow the instructions at the link below for configuring the product with IIS:

https://voice.unifysolutions.net/knowledge-bases/8/articles/2722-configuring-unifynow-for-use-with-iis


If you wish to use the embedded web server, follow the instructions at the link below, noting that the embedded web server is deprecated as of UNIFYNow version 4.x:

https://voice.unifysolutions.net/knowledge-bases/8/articles/2721-configuring-unifynow-for-use-with-embedded-web-server


Hey, thanks Matt that's great.  I have just checked the production server and it does indeed have IIS with Event Broker.  The new server didn't have IIS and I wasn't aware I needed it.  I will try this tonight or first thing tomorrow.  

I was having almost exactly the same issue with Identity Broker too and I can see the prod server has an IdB site in IIS too so hopefully it is the same resolution.  I don't recall seeing an option to choose IIS or not, but I'll investigate.  Thanks

Just preparing for this now. IIS with optional Windows Auth installed, but the instructions to disabled the embedded web server provided "In order to successfully connect with IIS, ensure that the UNIFYNow self-hosted option is disabled. See Configuring for use with embedded web server for more information."  doesn't work.  Can you please provide a link that works or just the instructions?  Thanks.

Hi Chris, the link is the same as provided in my above reply: https://voice.unifysolutions.net/knowledge-bases/8/articles/2721-configuring-unifynow-for-use-with-embedded-web-server


I will work out why it doesn't link correctly in the knowledge article and update appropriately

UNIFYNow is currently removed.  I will install again, hopefully this time it will generate an IIS web site.  I looked at the relevant config file in my install source directory and see that the value is currently false "<WebEngine changeId="{34CC19F0-9C9A-4587-B7F6-2CB83EB126A1}" enabled="false">".  I'm assuming that is saying use IIS = false so I'll change to true.  The only reason I ask is because it says the default setting is true, implying that I already have the correct setting to use IIS :)

Hey Chris,

If you're running IIS you will want the enabled=false option in the config file. That's how your configuration was currently set, which makes sense because you were already running IIS with the configuration previously. So you're right - you already have the correct setting to use IIS.

Thanks UNIFYNow is successfully installed and using the restored extensibility files.  Now to do the same for Identity Broker.  Can I configure this the same without reinstalling it?